Natre vinduer - et godt valg!

natre-2.jpg
 
 

Rykende ferske vindu

Det er gry tidlig fredag morgen da en sølv grå Mercedes setter kurs for Dolmøya og for tid for rom #drømmehytta. I bilen sitter  André Bjørnsen og Jan Ove Bremseth fra Natre Vinduer AS i Meråker og med seg i bilen har de to serviceteknikerne to dager gamle vinduer som om kort tid skal settes inn i det som skal bli annekset på tid for rom drømmehytta. 

- Vinduene ble laget onsdag og er i så måte rykende ferske, smiler André og parkerer bilen på toppen av bakken i Hallarvika. 

Først ei tid for forberedelse

Sammen med Vegard Ølstørn fra Byggern inspiserer de det som skal bli annekset  før André tar plass borte ved kappsaga mens Jan Ove bærer vinduene opp fra bilen. Til sammen skal fire vinduer av merket Natre inn i veggene på råbygget og vinduene monteres av eksperter å regne. For med omlag 40 000 vinduer i året, er Natres fabrikk en hjørnesteinsbedrift i Meråker, med over 70 faste ansatte. 

- Jeg lager meg noen treklosser først, det gjør at det blir lettere å sette inn rutene i bygget, forklarer André mens saga gir fra seg taktfaste støt av lyd og sagmugg. Det er bitende kaldt men sola spiller over skydekket og viser Hitra fra sin desidert beste side. 

 

NATRE 03-3630.jpg

Når man har gleden av å jobbe med fagfolk

André skrur klossene til utsiden på veggen, en etter en mens Jan Ove tar plass med glassruta på innsiden av annekset. Kiler plasseres  i nedre kant av vindusramma før vateret bekrefter at de to montørene nok treffer blink, nok en gang. Dette har de gjort før, og det ser så lekende lett ut å snekre, når man har gleden av å se på fagfolk. 

- Treklossene erstatter det som senere vil bli vegger i annekset, og gjør at vinduet hviler mot noe fast i det vi monterer. Her når vi lett både innsiden og utsiden av veggen, men på mer utsatte steder er dette en metode som fungerer godt, legger André til og skrur vindusrammen fast med en lang bits. 

 

NATRE HOVED-3668.jpg

Riktig utstyr er halve jobben

Om bitsen ikke er lang nok, vil tuppen på drillen ta bort i glassruta når den skrues fast, og begynnelsen på vindusmontasjen kan lett bli mislykket forklarer André og banker lett med fingrene mot det tykke vindusglasset. Inne i mellom glasslagene er det gass av typen argon, og gassen har den egenskapen at den saktere svinger mellom varmt og kaldt enn oksygenet som vi ellers finner i lufta vi puster. 

- Noe av det viktigste med et godt vindu er at det har et så lavt varmetap som mulig. Våre ruter har en u-verdi på 1,2 noe som gjør at vindusflaten taper lite varme og heller isolerer godt mot kulde og sno, sier Ove Bremseth og legger til at du også kan få vinduer med enda bedre u-verdier, helt ned i 0,6 på fastkarmvindu. 

 

NATRE 01-3658.jpg

Natre- et godt valg ved kysten

Et vindu fra Natre er et godt valg i øyregionen, her som været er røft og hvor vi har salt piskende helt inn mot vindusglasset nesten daglig under vinterhalvåret. Natre har vindu som er tilpasset vårt klima og med deres vedlikeholdsfrie aluminiumsprofiler trenger vi heller ikke å tenke på å behandle vindusrammen med maling, beis eller lignende. Alle beslag ned til minste stift er laget i rustbestandig materiale slik at holdbarheten er svært god. 

"Her ute på kysten trenger vinduet å ha én egenskap, mens det på fjellet er behov for noe helt annet. I Natre har vi satset på å lage vindu tilpasset et hvert klima og vi har mange forskjellige modeller tilpasset de mange utfordringer knyttet til et røft nordisk klima." 

 

- Ta derfor kontakt med en av våre mange dyktige forhandlere her ute på Hitra, og få innsikt og gode råd for ditt neste Natrevindu, sier André Bjørnsen og skrur til den siste skruen i tid for roms vindu ut mot storhavet. Et postkortmotiv, med aluminiumsprofil og toppsving.