blank.jpg

- Hands On, sier Åshild

Åshild 01-0317.jpg

Bak fotografer, journalister, grafikere og entreprenører står en kvinne trygt med arbeidstegninger og designansvar for Tid For Rom. Møt Interiørarkitekten Åshild Landevaag og bli med henne i jakten på det gode designet!

- Mange spør meg hvordan jeg gjør det, hvordan jeg setter sammen et design som treffer kundens behov og ønsker og som samsvarer med kundens forventninger til form, farge og funksjon. For meg starter et hvert design med en god plan , en analyse og noen gode faste regler. Samme hvor stort prosjektet er, handler alt til syvende og sist om å dekke brukerens praktiske behov i hverdagen. Her er noen tips til hvordan jeg gjør det.

 

117da13d-9570-4f7d-beb0-d38b5863313d.png

Trinn 1: Analysen

Helt til å begynne med gjør jeg alltid en analyse av de som skal bruke mitt design. Jeg kartlegger hvem som er brukerne av designet, omfanget av prosjektet, og hva det skal brukes til og gjerne når det skal brukes. Kunden kommer med en ønskeliste, rett og slett! Jeg danner meg et bilde av det de ønsker at jeg skal designe, men samtidig også et bilde av dem som skal bruke det jeg skal tegne. Praten med kundene er det viktigste grunnlag for et godt design!

 

d8ba48ba-3918-4ed5-93b3-5a8fbab218e1.jpg

Trinn 2: Kreativ prosess

I neste fase kommer jobben med å utarbeide hoved designet. Funksjonen det skal ha, formen og fasongen, estetikken som i samspill med funksjon skal øke kvaliteten for de som bruker det. Jeg begynner allerede her å se for meg hvilke materialer som skal brukes og fargevalgene taes her i sammenheng med lyssettingen. Alle elementer og objekter implementeres i interiør arkitektfaget, og formålet er å gjøre sluttresultatet optimalt. Når vi har alt dette klart, avslutter jeg del to med en masterplan.

 

f8835316-7f46-4b9a-821c-07a79c01472b.jpg

Trinn 3: Tegnestadiet og Masterplan

Først nå tar jeg tusjpennen fatt og begynner å rable og tegne. Når ting begynner å bli klart, starter jeg med å modellere det endelige resultatet i tegneprogrammet Archicad. Ved behov lager jeg collager med stoffprøver, materialprøver og setter det sammen med bilder jeg har tatt. Til sist produserer jeg detaljerte tegninger alt etter hvilke fagfelt som skal involveres i prosjektet. Om det være seg elektriker, entreprenør, VVS, snekkere eller bare til byggherren

 

- Tegnestadiet er kjempeviktig og er det stadiet der det også er aller mest penger å spare. Det er nok lettere å unngå misforståelser og feilskjær under bygginga når vi forsøker å se for oss reelle skisser før noe i hele tatt er bygd. For vi ser for oss bygget før det er bygget og prøver det ut. Her er det rom for å prøve ulike design, og når kunden er fornøyd med designet, går vi i gang

 

3cdfaf03-6fbe-4c2b-9bad-774c6bc0bd85.jpg

Trinn 4: Oppfølging og ferdigstillelse

I denne fasen besøker jeg bygget så ofte jeg har mulighet for å følge opp. Oppfølgingen er jo kjempeviktig for å sikre seg at bygget er i tråd med det som var planlagt mellom kunden og meg i fase 1. Det er jeg nøye på, og som jeg sier:

 

Hands on, fra første pennestrøk til siste skrue er levert.
c53d0c0a-3801-43af-9654-9fa2c2791b6e.jpg

Slik gjør hun det, enten det er en drømmehage på Frøya eller det handler om en ny laksefabrikk på Jøsenøya. Og hun får det til å høres så lekende lett ut, designeren bak Katrins nye drømmehage, og når vi får tegningene foran oss og begynner å se for oss hvordan ting skal bli, er det imponerende å se hvordan Åshilds tegninger har en egen evne til å falle til ro i miljøet. Selv om alt er nytt, ser all ting ut til alltid å ha vært der. Det er nok det som er hemmeligheten bak et godt design.

- Jeg har tro på at en forbedret kvalitet på omgivelsene gjennom nye design, gjør at vi mennesker kan trives bedre. Det være seg et arbeidsplass, et klasserom, en lobby, et sykehjem, en hytte, eller sist men ikke minst en hage. Da er det hands on, fra første pennestrøk til siste skrue er levert.

 


 

- Godt i rute!

Det går mot helg i Vardeveien fem, og mange flinke entreprenører skal få en pustepause etter ei travel arbeidsuke. Bli med inn og se hvordan Katrins nye drømmehage tar form. Stein for stein og skrue for skrue.

Vi er godt i rute!

 

Nå er vi i gang!

forsidebilde-0204.jpg

Det første spadetak

En spent gjeng reale arbeidsfolk var samlet i hagen til Katrin Støen Hammer tirsdag morgen. Katrin er den heldige utvalgte leser som skal få sin drømmehage realisert med lokalavisa Hitra Frøyas oppussingsprosjekt , Tid For Rom. Katrin smiler fra øre til øre for endelig er ventetiden over. I dag setter Hitra Anleggservice grabben i jorda og tar fatt på den drøye tre uker lange byggeperioden. 

- Jeg er veldig spent å gleder meg veldig til hagen står ferdig. Sommeren har vært lang og enda har det nesten ikke gått helt opp for meg , at det var jeg som vant denne fantastiske muligheten, men nå skjer det; Endelig!  ler Katrin og gir plass for enda flere folk. 

 

Blomsterpikene-0160.jpg

 

Litt av en gjeng

Og litt trangt om plassen kan det nok bli utenfor den lille stua i Vardeveien 5, for intet mindre enn to gravemaskiner en haug med biler, brakker, hengere og containere fyller allerede parkeringsplassen godt opp med synlige bevis på at noe stort er i emning. Ragnhild Helene Yttereng Tjugen fra Hitra Rosa går over de planter og vekster som allerede finnes i hagen og sammen med Katrin, blir de enige om hva som skal stå og hva som skal kastes. Her er mange års historie fra en bestemorhage fylt av blomster, frukt og trær med søte bær. 

 

Graverne-0136.jpg

 

Godt verktøy er halve jobben

Glenn Birger Kvernø, tar spakene fatt inne i Hitra Anleggservice splitter nye gravemaskin og samtidig ankommer Retura  som gjennom hele Tid For Rom har bidratt med tipp topp avfallshåndtering.  Glenn Birger fører grabben med sylspiss presisjon og raskt dannes de første konturene av den splitter nye drømmehagen. Designer Åshild Landevaag holder nøye oppsyn med at alt stemmer ett hundre prosent  overens med den rikt detaljerte byggetegningen.

- Det blir noen travle uker fremover nå og mange er nok spente på å få ta fatt på arbeidet med drømmehagen. Byggevarer er allerede på vei og om få dager skal det være klart til at også snekkeren kan ta fatt på sitt arbeide med platten. 

 

coop-0115.jpg

 

Coop, en trygg ryggrad.

Coop Snekker Odd Charles Karlsen finkjemmer tomta som om kort tid skal få den meget spesielle runde platten som designer Åshild har valgt. Jostein Eidesen og Arnt Breivoll ajourfører bestillingslister og sammen med sin snekker går de nøye over at alt stemmer med varene som er bestilt. Sammen utgjør de tre Coop-gutta en trygg ryggrad i prosjektets bærende konstruksjon. 

 

 

Lysende ideer fra kreative elektrikere

Gutta fra El Konsult, som er prosjektets ekspertise på lys og elektrisitet, tegner i lufta og forklarer hvordan de forskjellige lyssøylene vil falle. Mats og Ole Magnus har satt sammen et lekkert uttrykk av utelys og effekter for Tid For Rom er prosjektet hvor kreativitet virkelig får sin belønning. 

- Vi gleder oss til å komme i gang med installasjonen og det skal bli flott å få vise Katrin og alle andre hva vi har valgt av lys og produkter. Vi kan ikke røpe alt riktig enda, for en viss overraskelse håper vi å kunne skape på selve overrekkelsesdagen, legger Mats til. 

 

samlet rundt tegningen-0148.jpg

 

Vi Kaster henne ut av huset, til hennes eget beste

For om noen uker skal drømmehagen stå ferdig, ett hundre prosent klart til overlevering. Og for å skape litt ekstra spenning, har vi denne gang også en plan om å  kaste Katrin ut av huset noen dager.

- Gode sponsorer har hjulpet oss med å lage et flott opplegg for Katrin de siste dagene før overlevering, så noen nedtur blir det ikke å må forlate huset. Katrin vil få prøve å være turist i egen grend, med overnatting , mat , spabehandlinger og kulturopplevelser. Men detaljene kan vi komme tilbake til, smiler designer Åshild Landevaag hos Landevaag Interiørdesign AS. 

Gravebilde-0280.jpg

- Slik blir Katrins drømmehage!

Noen uker har gått siden Katrin Støen Hammer  fra Frøya, ble overrasket som vinner av Tid For Rom prosjekt ute. I ukene etter har det vært jobbet intenst i kulissene, før designer Åshild Landevaag i dag kunne legge et komplett design på bordet.  En liten smakebit får du her; 

 

- Jeg hadde først en analyse med Katrin før jeg tegnet en drømmehage på bakgrunn av hennes ønsker og behov. Her er en smakebit på hvordan det blir når den er ferdig, men vi røper ikke alt. Noe må være en overraskelse selv for Katrin, smiler Åshild litt lurt. 

 

Entreprenørene er klare til dyst

Den siste uka har vært fylt av byggemøter, planleggingsdager og ikke minst koordinasjon av en stor og sterk gruppe entreprenører. Entreprenører som ser frem til å begynne arbeidet ute og som så langt har armene brettet godt opp, klar til å bygge drømmehage ute på Frøya. 

Anders SKIFER-1666.jpg

- Jeg synes designet ble flott, og det skal bli spennende å ta fatt på arbeidet med den nye hagen. Åshild har tegnet gode funksjonelle løsninger, med et friskt tilsnitt og det skal bli gøy å ta fatt på både stein og anleggsarbeidet, sier Anders Glørstad i Hitra Anleggservice.

 

Jakten på de rette produktene er i gang!

Fra Åshilds kontor på Fillan, tar tegningene veien over til Jostein og Arnt hos Coop Byggmix på Hamarvika. Her begynner jakten på å finne produkter som svarer til Åshilds 3d skisse, en spennende jakt blant flotte leverandører. 

Skjermbilde 2017-06-23 kl. 15.43.04.png

- Vi har mottatt skissene og har allerede begynt å sile ut en del produkter til prosjektet. Hagen ble lekker og  så fort bestillingen er komplett er det bare å smøre seg med tålmodighet noen uker mens vi venter på at byggevarene skal komme. I mellomtiden får vi kose oss med de flotte skissene Åshild har laget, sier Arnt Breivoll ved Coop Hamarvik Byggmix.  

 

Katrin vant

drømmehagen!

Bli med oss, da vi overrasket Katrin Støen Hammer. Vinneren av Tid For Rom prosjekt #ute

Katrin gleder seg til byggestart og det gjør vi i Tid For Rom også. Følg oss fra uke til uke på nett eller facebook for å få med deg siste nytt fra øyregionens desidert beste oppussingsprosjekt. 

www.tid-for-rom.no

TID FOR ROM er sponset av:

SMN.png

TID FOR ROM
CO/ Hitra-Frøya lokalavis as
Storhaugveien 10 - 7240 Hitra

 

Prosjektansvarlig for avisa:
Sten Egil Røvik
stenegil@hitra-froya.no

Mob. 417 71 001

Prosjektansvarlig for entreprenører og gjennomføring:
Landevaag Interiørdesign as
Åshild Landevaag
aashild@landevaaginteriordesign.no

Mob. 970 666 03

åshild_landevaagPMS.jpg
 

Følg "Tid for rom" på Facebook: