Hitra Bygg og Snekkerservice

-En allsidig byggmester

Lukten av nykokt kaffe brer seg ut i lokalene til Hitra Bygg og Snekkerservice enda klokken bare så vidt har passert syv. Det er tidlig onsdag morgen og i etasjen over Byggtorget , sitter flisleggere, tømrere, lærlinger og kontorister; side om side og legger plan for nok en travel arbeidsdag. 

 

Snekkernes gullalder

Lennart Bakeng blar hurtig i en perm med tegninger og én etter en forsvinner snekkere, tømrere og lærlinger ut døra på vei til hver sin byggeplass. For etter at siste finpuss ble gjort på badet i Tid for Rom-prosjektet, har livet gått tilbake til det daglige for det pos- itive tømrerteamet fra Knarrlagsund. Rolig er det imidlertid ikke, for HBSS er en bedrift med mangt et jern i ilden.


hbss-1479.jpg

For tiden bygger gjengen blandt annet på en stor tremannsbolig i Knarrlagsundet, ei flott naustrekke i Selvågan, enebolig i Fillan og en egen gjeng er i gang med å bygge flere bad. Her går flere prosjekter parallelt og nettopp slik har mangt et bygg reist seg under daglig ledelse av Bakeng og hans samensatte snekkerteam. 

-  Vårt arbeidslag er rikt sammensatt og favner bredt i både erfaring alder og fagfelt. Slik er vi er ekstra fleksible på hvilke jobber vi kan ta også, forklarer Lennart. 

hbss-1463.jpg

 

Salget Av Systemhus krever økt kapasitet

Da Byggtorget for kort tid siden reiste seg i ny drakt, fikk også HBSS nye sårt tiltrengte kontorlokaler. Og fra vinduene i andre etage skimtes også en 300 kvadratmeter stor hall. Et viktig verktøy for å kunne jobbe uavhengig av årstider, vind og vær. 

 Som systemhusforhandler kan vi levere et godt utvalg av eneboliger, hytter og garasjer. Med hallen ferdig kan vi lett bygge element- er innendørs hele året og montere også på vinters tid. Hallen gjør oss mer fleksible og vi kan bedre møte kundenes ønske, forklarer Kylling. 

 

En Populær Lærlingebedrift

 

Det renoveres og bygges hus som aldri før, og det er som en gullalder å regne som snekker i en region som Hitra, Frøya og Snillfjord. Med god tilgang på arbeid trengs også god rekruttering og HBSS er en lærlingebedrift som virke- lig kaster om seg. 

 

Vil du bli lærling hos oss?

- Seks lærlinger har tatt fagbrev på fem år og enda har vi tre til på vei. Vi utdanner allsidige snekkere, beredt for en hver jobb. For som lærling hos oss får man bli med helt fra vi støper grunnmur til siste list er lagt. Det gjør det attraktivt å være lærling i en region som vår, sier Lennart Bakeng. 

 

- For oss er dette drømmejobben

Med Lennart som guide tar vi en rundtur og allsidigheten i bedriften kommer konkret til syne. For i en radius av noen få kilometer , ligger flotte leiligheter, hus, brygger og naust, alt reist av kyndige fagfolk fra Hitra Bygg og Snekkerservice. Fra terrassen til en av de ledige leilighetene i Kvalviktunet, rusker vinden oss lett i håret mens ivrige snekkere rammes inn i en fantastisk utsikt.

- Det ble jammen fint her, sier Lennart og kaster blikket ut over Knarrlagsundet svøpt i formiddagsol.

- For oss er dette virkelig drømmejobben.