Nå er badet overlevert!

Kastet ut av huset før overlevering!

Familien Inderøy er kastet ut av huset og står på kaikanten hos Ansnes Brygger. Midtveis i ei super helg som turist i egen grend, ei helg fylt av små og store begivenheter både for han og henne. Ei hel helg for å bare være sammen, generasjoner på tvers. 


Knarrlagsund Byggvare

- Noe for en hver smak

De har åpent seks dager i uka, har fri utkjøring og gjør sitt ytterste for å imøtekomme designerens ønsker. Velkommen inn til Knarrlagsund Byggvare. Byggvarehandelen bak TidForRom prosjekt BAD

 

- Meglere
og bankfolk
på badet

TidForRom er så mye mer enn et bad. Klikk på Eskil og se hvordan det gikk når meglerne og banken kom på premievisitas i Melandsjøveien 510.

TidForRom er så mye mer enn et bad. Klikk på Eskil og se hvordan det gikk når meglerne og banken kom på premievisitas i Melandsjøveien 510.


 

Hjernen
bak det hele!

Med Litex på laget, blir TidForRom-badet ferdig en uke før tiden. Per Ole fant opp platene og kom like godt selv til Hitra for å montere. 

Med Litex på laget, blir TidForRom-badet ferdig en uke før tiden. Per Ole fant opp platene og kom like godt selv til Hitra for å montere. 

Mannen som kom fra Sandefjord til Hitra for å legge membran

TidForRom går inn i andre uke, og litt etter litt begynner vegger og tak å ligne designer Åshild Landevaags tredimensjonale skisse. I dag er dagen hvor badet skal forsegles, og hva er vel bedre enn å hente inn hjernen bak systemet. Mannen som selv har utviklet Litex Proffsystem , Per Ole Rykkelid. Mannen som kom fra Sandefjord til Hitra for å legge membran på TidForRom-badet.

- Vi er kommet for å legge en helt ny våtromsmembran på TidForROm badet. Gulvet skal få Litex helt nye blå banemembran, mens veggene får den velkjente Litex membranplata som de fleste kjenner godt fra før, smiler Per Ole og går tilbake for å hente mer plater. De lette platene veier bare 1,8 kilo og forseres lett inn til det drøye 12 kvadratmeter store baderommet.

Per Ole kom på ideen

Per Ole er hjernen og ingeniøren bak de velkjente membranplatene. Men Per Ole kommer ikke alene, for med seg i bilen har han salgssjef for Litex i midt-Norge Tommy Verstad. Tommy har også tatt arbeidsklær med for å vise hvor lett det nye systemet kan fungere, om man bare gjør det riktig helt fra begynnelsen.

- Lignende duk som denne har tidligere vært brukt på tak, og den sveises også på samme måte. Systemet gjør at snekkere lett sparer en uke i byggefasen, kort og godt fordi de slipper å vente på at tradisjonell smøremembran skal tørke. Med Litex blå banemembran er badet fiks ferdig til flislegging så fort duk og plater er montert, forklarer Tommy og pakker pent opp sveiseapparatet.

Slik gjør du!

Først skjæres kanten på sluket rent, før gutta trekker den helt unike duken over hele gulvflaten. Duken limes så fast til gulvet, med en overlapp rundt vegg på syv og en halv centimeter. I alle hjørner sveises en hjørnemansjett fast til banemembran og rundt sluken i gulvet varmes duken og strekkes med en temperatur godt over 400 grader.

 

Trygt, Raskt og lønnsomt!

Systemet guttene legger er en unik besparelse for alle ledd i byggeprosessen; Trygt , raskt og lønnsomt! Forbrukeren sparer penger, snekkeren sparer tid og med et våtrom garantert potte tett, sover alle også bedre om natta. Vell vitende om at baderommet har den aller siste og aller beste forsikring mot fukt i minimum 25 år.

- I morgen holder vi Litex-skole i Trondheim for å lære snekkerne i Trøndelag å bruke Litex nye blå banemembran. Denne gang er kurset fullbooket , men vi har allerede mottatt flere henvendelser fra folk som også ønsker å delta. 

Som kjentmann hadde Per Ole med seg salgssjef for Litex i midt-Norge; Tommy Verstad. Begge hadde tatt med arbeidsbukse for å gjøre TidForROm-badet best mulig rustet til flittig bruk.

Som kjentmann hadde Per Ole med seg salgssjef for Litex i midt-Norge; Tommy Verstad. Begge hadde tatt med arbeidsbukse for å gjøre TidForROm-badet best mulig rustet til flittig bruk.

 

Kontakt Litex for å melde deg på kurs!

Om du eller noen du kjenner ønsker å lære korrekt montering av Litex Blå banemembran; Gi oss et vink her!

- Så hører du helt sikkert fra en av oss, sier Tommy Verstad. Salgssjef for Litex midt-Norge.


 

En pangstart!

Nå er vi igang

Siden søndag, har trafikken økt betraktelig inn til Melandsjøveien 510 . Tid for rom er endelig i gang og først på plass er Stig Dyrvik med en godt tilpasset avfallshåndtering. Det gamle badet skal rives og litt etter litt vil det nye baderommet etter hvert se dagens lys. Elektrikerne er på plass, for her må først gjøres strøm og vannløst, før rivingen kan begynne.

- Vi kopler ned brytere og kontakter fra det gamle badet, og legger en ny kurs klar til å ta inn i det nye. Nå får badet bedre kapasitet også isolert sett, med en egen dedikert badekurs, sier Kristian Vedø fra Elektroteam og titter bort på lærlingen sin, Tonje Fagerbekk;

 

Ny og bedre kurs

Tonje er elektriker-lærling og har vært så heldig å få ta del i  Elektroteams deltagelse i Tid For Rom #BAD

- Jeg har spikret ny tilførselskabel klar til det nye badet og gjort klar en helt ny kurs i skapet, legger Tonje til.

 

Så går kubeinet i veggen

Inne i baderommet buldrer det kraftig i da det første kubeinet brutalt går inn i sponplatene. Det er Arnt Olav Kylling som står for rivingen, og bare få timer senere er det gamle baderommet tømt for både vegger, tak og gulv. Bare murgulvet er igjen og viser at det gamle badet også har gjort sin nytte.

- Det er tørt og fint både på gulv og i tak, og ikke spor etter fukt fra dusjing eller vannsprut. Toalettet er tatt ut og den gamle vanntilførselen skal også fjernes. Det er nå tid for rørleggeren.

 

Harald og et varmesøkende kamera

Harald Sæther fra Sæther VVS skrur først på varmt vann i krana på badet, og lar den renne lenge. Det varme vannet gjør at Harald om kort tid, vil finne nøyaktig både vann-tilførsel og avløp. Dette med bruk av varmesøkende kamera, et såkalt FLIR. Kamera viser rommet på en skjerm , samt tegner inn det varme røret i bildet. Slik kan Harald se rett inn i vegger, gulv og tak, uten å måtte ødelegge en eneste planke.

- Et slikt kamera er gull verdt. Det gjør jobben lettere og er et fantastisk verktøy for oss å ha i verktøykassen. Spesielt på gamle bygg eller bygg som ikke har nøyaktige tegninger av røropplegget, legger Sæther til.

 

En pangstart!

Når rommet så er rensket rent, ser det med ett en god del mindre ut. Nå begynner grunnlaget for det nye badet, og Arnt Olav snekrer på riktige lekter og ser til at rommet også er i vater. Etter å ha foret ut over to centimeters skeivhet, får elektrikerne rommet tilbake. Kasser for å bygge inn "downlights" skal på plass og det skulte el anlegget skal legges klart til snekkerne igjen får rommet tilbake. Med andre ord en pangstart på TidForRom #BAD.


 

Designet er klart!

Her er 3d-skisser av TidForRom #bad

Slik blir det nye badet

Siden familien Inderøy vant sitt drømmebad, har interiørarkitekt Åshild Landevaag jobbet hardt i kulissene. Analyser er utført, ideer har blitt til tegning og i dag er designet endelig klart til å vise de tre generasjoner Inderøy, som om kort tid får håndtverkere på besøk ute på Melandsjø.

 

- Dette viser den tredimensjonale skissen av det nye badet. Den er kun ment som en illustrasjon, for farver og materialer kan avvike litt fra bilde på skjermen.  

3D skisser er perfekt når man planlegger endringer på store eller små bygg. Starter man prosjektet med en slik skisse, eliminerer man også lettere eventuelle misforståelser tidlig i prosjektet.

3D skisser er perfekt når man planlegger endringer på store eller små bygg. Starter man prosjektet med en slik skisse, eliminerer man også lettere eventuelle misforståelser tidlig i prosjektet.

Først en analyse

Skissen er laget på en behovsanalyse og en fargeanalyse gjort av de som skal benytte det ferdigstillte rommet. I dette tilfelle, skal det ferdige rommet benyttes av tre generasjoner, som alle tre har ulike behov for produkter og funksjonalitet. I tillegg er behov for elektrisitet og rør kartlagt og nøye inntegnet i plan og arbeidstegning.

 

- I tillegg bruker jeg også å sette sammen en collage, basert på små bilder og eventuelle prøver fra produkter som jeg eller huseier ønsker å dra inn i designet. Dette er en viktig del på veien mot en god interiørløsning sier Åshild Landevaag i Landevaag Interiørdesign.

Stafettpinnen videre til Vidar

Når skissen nå er lagt, er det Knarrlagsund Byggvare som tar over stafettpinnen i Hitra Frøya lokalavis første oppussingsprosjekt, Tid For Rom. Sammen Åshild, er det daglig leder Vidar Bjørstad som nå tar over oppgaven med å finne produkter som står i tråd med Åshilds overordnede design. Blant gode leverandører plukkes bestandige produkter i tråd med våtromsnormene.

Vidar Bjørstad hos Knarrlagsund Byggvare tar nå over tegningen og sammen med Åshild begynner jakten på de rette byggevarene.

Vidar Bjørstad hos Knarrlagsund Byggvare tar nå over tegningen og sammen med Åshild begynner jakten på de rette byggevarene.

- Vi er glade for å kunne fortelle at også en uavhengig produsent som Litex også ser verdi i prosjektet Tid For Rom. Litex stiller med proffsystem på vegg og gulv som består av Litex membranplater og våtromsmembran. Montører skulle det visst også komme forteller  prosjektleder Landevaag.


lykkelig vinner av tid for rom:

Ragnar, vi vant!

Familien som vant

Med blomsterkvast og diplom i baksetet, setter tre biler kurs for en helt uvitende familie på Melandsjø. Fredagsregnet trommer hardt mot frontruteglasset, men for denne familien er helga i ferd med å bli noe helt spesielt, til tross for en litt over gjennomsnittet bløt fredag. 

 

Takket være Ragnhild

Familien er påmeldt lokalavisas nye oppussingsprosjekt TidForRom og fra over hundre gode søkere, er de trukket ut som vinnere av et splitter nytt bad. Om kort tid skal de selv få vite det glade budskap, men først vil vi lure dem litt. Så langt tror familien at vi kun er kommet på enda en befaring. Familiens nest yngste datter Ragnhild, som meldte på sine kjære,  er helt uvitende om besøket der hun jobber ved fødeavdelingen på St.Olav.

 

Total forvirring

Kristian Vedø representant for håndverkerne og Åshild Landevaag, designer tar plass på trappa, trekker pusten og ringer på.  Med diplomet i pose og blomsterkvast godt gjemt bak ryggen. 

- Velkommen inn igjen, sier Ragnar Inderøy med en litt skeptisk mine i pannebrasken og viser vei inn på det gamle baderommet nok en gang.  Åshild lurer alle inn på badet, mens Kristian plukker ned et av barnebildene i gangen og erstatter det med diplomet. 

"Enda vet familien Inderøy, ingenting om at det om få sekunder skal bli en fredag, de nok vil huske lenge. "

Se hvordan det gikk da familien kom ut av badet:

TID FOR ROM er sponset av:

SMN.png

TID FOR ROM
CO/ Hitra-Frøya lokalavis as
Storhaugveien 10 - 7240 Hitra

 

Prosjektansvarlig for avisa:
Sten Egil Røvik
stenegil@hitra-froya.no

Mob. 417 71 001

 

Prosjektansvarlig for entreprenører og gjennomføring:
Landevaag Interiørdesign as
Åshild Landevaag
aashild@landevaaginteriordesign.no

Mob. 970 666 03

åshild_landevaagPMS.jpg
 

Følg "Tid for rom" på Facebook: